maandag 21 december 2009

DOMBURG- AAN DE WATERKANT


...Rebel aan de mooring op de Suriname Rivier...

Ons huis ( de Rebel) ligt de maand december in Domburg, Suriname. De "waterkant " van Domburg is een modderig pleintje met winkeltjes en warungs (= kleine eethuisjes)

...dinghy's aan de waterkant in Domburg...

Wij zitten meestal bij Warung Rita, waar we voor een habbekrats heerlijk Javaans kunnen eten. Daar ontmoeten wij om 17 uur de andere boatties die er rond die tijd een Djogo (Surinaams biertje) komen snoep-drinken.
Dan smeden we snode plannen om samen een auto te huren, de was te roggelen, zeilverhalen te horen en/of een gezamenlijk kerstdiner te houden.

...zeilboten aan de mooring op de Suriname rivier bij Domburg...

Er liggen momenteel een stuk of 10 NL zeilboten aan de mooring. En we verwachten er nog een stuk of 6. Wie NA ons binnenkomt moet gaan ankeren want alle moorings zijn nu bezet.
Wij liggen helemaal achterin, dichtbij de kant in 7 meter bruine -rivier- soep.
...de boot van Sofia met daarnaast het "petflessen eiland"...

Precies tussen het petflessen (150.000 stuks!) eiland van Sofia en het boven-modale huis met dito motorjacht van Winston Boogaarde in. Een rasechte AA lokatie zegmaar!


...De stek van Winston...

Vier keer per dag hebben we een ander uitzicht doordat deze snelstromende rivier onder de invloed van het getijde beurtelings van-en-naar de oceaan stroomt.
Als we naar Paramaribo willen gaan om inkopen te doen, verder op reis willen gaan of om een internet stek te zoeken dan gaan we met ons bijbootje (dinghy) naar de "waterkant". We leggen hem met een paalsteek vast aan het houten trapje. Daar pakken we de plaatselijke bus en reizen een kilometer of 10 noordwaarts.

... Paramaribo vanuit de lucht...

Dat kost meestal een uur of 2;))haha maar dat is geen probleem (no spang zeggen de Surinamers: no hurry, no worry) tis hier namelijk lekker warm (maar een graadje of 30 in de schaduw). We vinden het wel erg jammer dat we eerste witte Kerst in vele jaren zullen missen! Maar we zullen aan jullie denken met Kerst en op Oud-en-Nieuw!!

1 opmerking:

  1. Hele fijne tropische Kerstdagen en een fantastisch 2010 toegewenst door Emmie en Hans.

    BeantwoordenVerwijderen